Maine Inspiration

This light-filled space is the weekend and holiday residence of a Thai couple and their three adult daughters. There’s an air of ease and relaxation about it. Although the kitchen area is relatively compact, everything is logically ordered and close to hand. It’s this family’s second Poggenpohl kitchen, so they chose it for its proven durability as well as its understated design.

When the owners of this New England home decided to renovate their beachside property they chose the muted colours, traditional furniture and natural materials that are characteristic of America’s eastern seaboard. They describe the colour scheme as being inspired by sand and sea, and the relaxed, appealing design captures the mood to perfection.
The wife and daughters all love to cook, and the family enjoys both Thai and western-style food.

They frequently entertain friends so the kitchen sees plenty of use. The owners found the Poggenpohl design team very helpful when it came to planning and choosing the kitchen. The island unit ensures that the cook or cooks can stay part of the conversation while preparing meals. Everything they need for is close at hand. Open shelves match the look of the living area, uniting the two areas and retaining the open and airy feel of the room.

Poggenpohl open shelves match the look of the living area, uniting the two areas and retaining the open and airy feel of the room.
Poggenpohl space-efficient corner cupboards to achieve an ergonomic, logical and accessible layout in a limited area.
The result has the cosy and homely feel of a beachfront residence but with the convenience and functionality of a family home.
Poggenpohl Wall Solution, with a kitchen area relatively compact, everything need to be logically ordered and close to hand.
Poggenpohl’s bespoke drawer dividers help make the best possible use of every square metre.
Customer kitchen in Maine, New England, USA
Customer kitchen in Maine, New England, USA

Their Poggenpohl designer recalls that the major challenge was to achieve an ergonomic, logical and accessible layout in a limited area. Poggenpohl’s bespoke drawer dividers and space-efficient corner cupboards help make the best possible use of every square metre. As the property is part of a high-rise condominium, installation and ventilation had to be carefully planned.
For the owners, the result has the cosy and homely feel of a Maine beachfront residence but with the convenience and functionality of a family home. Recently a friend was so impressed by their kitchen that she too has decided to choose Poggenpohl for her new house. New England style and German craftsmanship clearly has global appeal.

Category: +STORIES

Magnificent Poggenpohl´s kitchen enhancing the surroundings and the city views

+STORIES Con vistas a la ciudad

Desde esta cocina de tres caras situada en el ático de un dúplex tiene una vista panorámica de la ciudad de Londres. Uno de los aspectos más importantes en la primera entrevista con el diseñador fue mantener intacta esta vista.

Read more about Con vistas a la ciudad
Poggenpohl´s high-gloss black creates a dramatic backdrop to the flowers, objets d’art and plants

+STORIES Negro ruso

En esta casa de campo rusa la paleta de colores empleados es muy limitada. Desde el principio, sus propietarios pidieron a los arquitectos una casa moderna y minimalista donde se pueda valorar al máximo la localización en el campo. En el interior, el brillante barnizado negro constituye un trasfondo característico para las flores, las piezas artísticas y las plantas.

Read more about Negro ruso
Fitted appliances, an irreplaceable steam oven and an exhaust fan that is embedded in the bench, noting that it is efficient, saves space and is easy to clean

+STORIES Vivienda abierta

Esa fantástica casa de campo situada en un bosque en Noruega fue construida para sus actuales propietarios. En ella vive una pareja y sus dos hijos gemelos de 18 años. La localización es idílica. Sus planes incluían desde el principio una gran cocina familiar.

Read more about Vivienda abierta
Colours are contemporary and masculine, the white cabinets contrasting with the dark wood of the breakfast bar, back wall and dining table. Glass fronts complete the look.

+STORIES Estándar profesional

Este moderno edificio de Berlín cumple las funciones de vivienda y lugar de trabajo al mismo tiempo. Pertenece a un cocinero que vive a caballo entre Alemania y su país de origen, Suiza. Cuando se encuentra en Berlín, utiliza la cocina para probar nuevas recetas, impartir cursos de cocina y también para rodajes cinematográficos. Además, la cocina es un lugar tentador.

Read more about Estándar profesional