Maine Inspiration

This light-filled space is the weekend and holiday residence of a Thai couple and their three adult daughters. There’s an air of ease and relaxation about it. Although the kitchen area is relatively compact, everything is logically ordered and close to hand. It’s this family’s second Poggenpohl kitchen, so they chose it for its proven durability as well as its understated design.

When the owners of this New England home decided to renovate their beachside property they chose the muted colours, traditional furniture and natural materials that are characteristic of America’s eastern seaboard. They describe the colour scheme as being inspired by sand and sea, and the relaxed, appealing design captures the mood to perfection.
The wife and daughters all love to cook, and the family enjoys both Thai and western-style food.

They frequently entertain friends so the kitchen sees plenty of use. The owners found the Poggenpohl design team very helpful when it came to planning and choosing the kitchen. The island unit ensures that the cook or cooks can stay part of the conversation while preparing meals. Everything they need for is close at hand. Open shelves match the look of the living area, uniting the two areas and retaining the open and airy feel of the room.

Poggenpohl open shelves match the look of the living area, uniting the two areas and retaining the open and airy feel of the room.
Poggenpohl space-efficient corner cupboards to achieve an ergonomic, logical and accessible layout in a limited area.
The result has the cosy and homely feel of a beachfront residence but with the convenience and functionality of a family home.
Poggenpohl Wall Solution, with a kitchen area relatively compact, everything need to be logically ordered and close to hand.
Poggenpohl’s bespoke drawer dividers help make the best possible use of every square metre.
Customer kitchen in Maine, New England, USA
Customer kitchen in Maine, New England, USA

Their Poggenpohl designer recalls that the major challenge was to achieve an ergonomic, logical and accessible layout in a limited area. Poggenpohl’s bespoke drawer dividers and space-efficient corner cupboards help make the best possible use of every square metre. As the property is part of a high-rise condominium, installation and ventilation had to be carefully planned.
For the owners, the result has the cosy and homely feel of a Maine beachfront residence but with the convenience and functionality of a family home. Recently a friend was so impressed by their kitchen that she too has decided to choose Poggenpohl for her new house. New England style and German craftsmanship clearly has global appeal.

Category: +STORIES

Magnificent Poggenpohl´s kitchen enhancing the surroundings and the city views

+STORIES Paysages urbains

Depuis cette cuisine Penthouse située dans un appartement en duplex rénové, on jouit d’une vue panoramique sur Londres. La préservation de cette vue dégagée a constitué l’un des aspects primordiaux lors du premier entretien avec le designer.

Read more about Paysages urbains
Poggenpohl´s high-gloss black creates a dramatic backdrop to the flowers, objets d’art and plants

+STORIES Noir russe

Dans cette maison de campagne russe, la palette de couleurs est très restreinte. Dès le début, les propriétaires ont demandé à leurs architectes de créer une maison moderne minimaliste qui exploiterait au mieux son emplacement, dans la campagne. A l’intérieur, la finition laqué noir ultra-brillant forme une splendide toile de fond pour les fleurs, les objets d’art et les plantes.

Read more about Noir russe
Fitted appliances, an irreplaceable steam oven and an exhaust fan that is embedded in the bench, noting that it is efficient, saves space and is easy to clean

+STORIES Une maison ouverte

Cette magnifique maison de campagne, dans une forêt de Norvège, a été construite pour ses propriétaires actuels. Jouissant d’une situation idyllique, elle est habitée par le couple et ses deux fils jumeaux de 18 ans. Depuis le début, le couple a toujours souhaité une grande cuisine familiale.

Read more about Une maison ouverte
Colours are contemporary and masculine, the white cabinets contrasting with the dark wood of the breakfast bar, back wall and dining table. Glass fronts complete the look.

+STORIES Des exigences professionnelles

Située à Berlin, cette maison de ville moderne sert à la fois de lieu d’habitation et de lieu de travail. Elle appartient à un cuisinier qui partage son temps entre l’Allemagne et son pays d’origine, la Suisse. Lorsqu’il est à Berlin, il utilise sa cuisine très accueillante pour tester de nouvelles recettes, dispenser des cours de cuisine, et même pour y tourner des films.

Read more about Des exigences professionnelles