Maine Inspiration

This light-filled space is the weekend and holiday residence of a Thai couple and their three adult daughters. There’s an air of ease and relaxation about it. Although the kitchen area is relatively compact, everything is logically ordered and close to hand. It’s this family’s second Poggenpohl kitchen, so they chose it for its proven durability as well as its understated design.

When the owners of this New England home decided to renovate their beachside property they chose the muted colours, traditional furniture and natural materials that are characteristic of America’s eastern seaboard. They describe the colour scheme as being inspired by sand and sea, and the relaxed, appealing design captures the mood to perfection.
The wife and daughters all love to cook, and the family enjoys both Thai and western-style food.

They frequently entertain friends so the kitchen sees plenty of use. The owners found the Poggenpohl design team very helpful when it came to planning and choosing the kitchen. The island unit ensures that the cook or cooks can stay part of the conversation while preparing meals. Everything they need for is close at hand. Open shelves match the look of the living area, uniting the two areas and retaining the open and airy feel of the room.

Poggenpohl open shelves match the look of the living area, uniting the two areas and retaining the open and airy feel of the room.
Poggenpohl space-efficient corner cupboards to achieve an ergonomic, logical and accessible layout in a limited area.
The result has the cosy and homely feel of a beachfront residence but with the convenience and functionality of a family home.
Poggenpohl Wall Solution, with a kitchen area relatively compact, everything need to be logically ordered and close to hand.
Poggenpohl’s bespoke drawer dividers help make the best possible use of every square metre.
Customer kitchen in Maine, New England, USA
Customer kitchen in Maine, New England, USA

Their Poggenpohl designer recalls that the major challenge was to achieve an ergonomic, logical and accessible layout in a limited area. Poggenpohl’s bespoke drawer dividers and space-efficient corner cupboards help make the best possible use of every square metre. As the property is part of a high-rise condominium, installation and ventilation had to be carefully planned.
For the owners, the result has the cosy and homely feel of a Maine beachfront residence but with the convenience and functionality of a family home. Recently a friend was so impressed by their kitchen that she too has decided to choose Poggenpohl for her new house. New England style and German craftsmanship clearly has global appeal.

Category: +STORIES

Magnificent Poggenpohl´s kitchen enhancing the surroundings and the city views

+STORIES Stedelijke panorama’s

Vanuit deze penthouse-keuken langs drie wanden in een gerenoveerde maisonnette heeft men een panoramisch uitzicht over Londen. Het handhaven van dit ongestoorde uitzicht was een van de belangrijkste voorwaarden tijdens het eerste gesprek met de vormgever.

Read more about Stedelijke panorama’s
Poggenpohl´s high-gloss black creates a dramatic backdrop to the flowers, objets d’art and plants

+STORIES Russisch zwart

In dit Russische landhuis is het kleurenpalet uiterst beperkt. De eigenaren hebben hun architect vanaf het begin verzocht een modern, minimalistisch huis te ontwerpen dat de ligging op het platteland zo goed mogelijk laat uitkomen. Binnen vormt de zwarte hoogglanslak een markante achtergrond voor de bloemen, planten en kunstobjecten.

Read more about Russisch zwart
Fitted appliances, an irreplaceable steam oven and an exhaust fan that is embedded in the bench, noting that it is efficient, saves space and is easy to clean

+STORIES Open huis

Dit prachtige landhuis midden in een Noors bos werd voor de huidige eigenaren gebouwd. Het echtpaar bewoont het samen met hun 18-jarige tweelingzonen. Het is idyllisch gelegen. Een grote gezinskeuken maakte van meet af aan deel uit van hun plannen.

Read more about Open huis
Colours are contemporary and masculine, the white cabinets contrasting with the dark wood of the breakfast bar, back wall and dining table. Glass fronts complete the look.

+STORIES Professionele standaard

Deze moderne stadswoning in Berlijn is tegelijkertijd woonhuis en werkplek. Het behoort toe aan een kok, die zowel in Duitsland als in zijn geboorteland Zwitserland woont. Als hij in Berlijn is gebruikt hij zijn keuken voor het uitproberen van nieuwe recepten, geeft kookcursussen en maakt hier ook filmopnamen. Daarnaast is het een uitnodigend thuis.

Read more about Professionele standaard