Wigmore Kitchens

Sitting Comfortably

The wall and tall units for this bespoke Poggenpohl kitchen are in Diamond Grey with worktop in a similar shade. But the show stopper here is the outsize island unit which incorporates a low level dining area, an interesting alternative to the breakfast bar. Appliances include a built in Miele wine fridge and Quooker boiling water tap.

Oceanic House

Poggenpohl Wigmore Street designed and installed the kitchens for the £100m redevelopment of Oceanic House. The Grade II listed former HQ of The White Star Line, the company that once owned the ill-fated Titanic.

The central London property has been converted into six luxury apartments with a duplex penthouse on the top floors with views past Trafalgar Square to Big Ben.

The kitchens are in ML Pebble Grey and ML Terra with Silestone Cemento Spa worktops and   bronze mirror splashback. Appliances are Miele

Times three

Poggenpohl Wigmore Street designed and installed the main kitchen, separate kitchenette and a laundry room for this spacious home.

The main kitchen features a large island unit with inset sink and breakfast bar, while a bank of Gaggenau ovens are integrated into the wall units. A combination of soft grey lacquer and tactile teak make this a welcoming space for family and friends.

Galley kitchen

A galley kitchen was the most practical solution for this period property. The designers at Wigmore Street incorporated both wall and floor units to maximise storage and suggested a pale, neutral colour to keep the space light and bright. Glass and mirrored splashbacks plus an integrated sink keep the look sleek and modern.

Family kitchen

The brief was for an open plan space with a clear divide between the kitchen and living areas so that the entire family could use the space at the same time. The designers at Wigmore Street suggested a low level peninsular to separate the kitchen from the lounge area, a large island provides further worktop and storage while creating a break between the kitchen and dining table. The units are in a soft stone grey with Silestone worktops and Miele appliances

London Penthouse

Located in a penthouse in central London this stunning apartment has windows on three sides affording dramatic views over the Capital's sky line. The large windows and sloping ceiling mean, however, that it was not possible to incorporate wall units into the kitchen design. Instead Neil Clarke at Poggenpohl Wigmore Street created a T shaped kitchen that fits exactly under one of the windows and projects into the room providing extra storage and incorporating a breakfast bar. The choice of beige gloss lacquer and white worktops enhances the light, open nature of the space.

As all Poggenpohl kitchens are made to order it is possible to create designs that exactly fit the space available even if the room is an awkward shape.

- This kitchen was featured in Kitchens Bedrooms & Bathrooms magazine -

Basement Kitchen

The brief was for a large kitchen, dining, family room in the basement of a London home. Floor to ceiling units on one wall provide ample storage for both the kitchen and family living area but maintain a streamlined aesthetic that, in conjunction with the long island unit and horizontal grain on the cabinets, leads the eye towards the courtyard. Imaginative planting and a colour scheme that combines neutral colours with natural textures give this bright basement kitchen a great sense of being linked to the outdoors despite being below ground level.

- This kitchen was featured in Beautiful Kitchens magazine -

Back to school

This handsome kitchen is in a converted Victorian school building with double glass doors leading out into the garden. The client wanted to replace the existing traditional painted kitchen with something modern and the brief to showroom manager Richard Anderson was for an impressive but understated result.

Richard suggested a handleless design in sand satin lacquer and introduced a long island unit which runs nearly the full length of the kitchen. This incorporates an induction hob and sink. The main surface is Neolith sintered stone but for the breakfast bar, at the end of the island, he introduced a change of colour and texture with warm, tactile solid wood. The same wood is repeated beneath the run of wall units. Gaggenau appliances were used throughout.